PRO CYCLING myslí udržateľne

PRO CYCLING myslí udržateľne

  Kategórie: Recenzia
 24.01.2022

Snažíme sa našu prevádzku a expedovanie tovaru prostredníctvom e-shopu praktizovať šetrnejšie, s ohľadom na prírodu.

Ako a prečo znovu používame staré obaly?




Keďže sme sami cyklisti a cyklistika je „zelený šport“, pri ktorého vykonávaní sa netvoria žiadne emisie, usilujeme sa, aby aj naša prevádzka bola s čo najmenším dopadom na životné prostredie. Veríme, že veľké zmeny začínajú malými krokmi:

 

1)      E-shop objednávky expedujeme do krabíc, ktoré sme obdržali od našich dodávateľov. Nové krabice používame úplne minimálne, pokiaľ to nie je nutné. Balenie tovaru do rôznych krabíc rôznych veľkostí nás síce stojí viac času, radi ho však pre tento účel obetujeme.

2)      Výplň v krabiciach, v ktorých expedujeme tovar, tak isto pochádza od našich dodávateľov. Pokiaľ tam nájdete plastovú výplň, vedzte, že sme jej dali druhú šancu a nekúpili sme ju pre tento účel.

3)      Tento rok definitívne končíme s plastovými lepiacimi páskami a prechádzame výhradne na papierové, aj napriek ich vyššej cene.

4)      Tovar pripravený na osobný odber prichystávame do papierových tašiek. Logo našej spoločnosti na taškách je opečiatkované, keďže je to ekologickejšia forma ako digitálna potlač.

5)      Plastových tašiek by sme sa chceli zbaviť úplne a eliminovať ich používanie, kde sa dá. Napríklad komponenty pripravené pre Vaše servisy vešiame do šieťovaných tašiek, ktoré môžeme opäť a opäť použiť.

6)      Zvolili sme si prepravcu tovaru, ktorý na zvážanie tovaru využíva elektromobily.

7)      Kvalitné cyklistické oblečenie značiek NaliniDotout, ktoré distribuujeme na Slovensko sa z veľkej časti vyrába v Európe, čo znižuje uhlíkovú stopu každého kúska, ktorý si pre seba doprajete. Sú to moderné spoločnosti, ktoré používajú inovatívne postupy a materiály pre výrobu oblečenia, napríklad recyklovaný polyester z PET fliaš.

8)      Cyklisti sme nielen formálne a pokiaľ počasie a okolnosti dovoľujú, snažíme sa jazdiť do práce na bicykli namiesto auta.



Teraz už vám je jasnejšie, prečo dostanete svoju objednávku v použitej krabici. Veríme, že účel svätí prostriedky a zároveň budeme radi, ak obalovým materiálom, v ktorých ste od nás dostali tovar, dáte ďalšiu šancu aj vy.

Pokiaľ obaly prežili cestu, v lepenkových škatuliach vedia napríklad nájsť útočisko zaváraniny od rodičov, papierová taška zas poslúži na ďalší nákup napr. v potravinách.


Pokiaľ máte pre nás podnety: „ako to robiť ešte lepšie“, prípadne hociakú otázku, budeme radi, ak nás kontaktujete na obchod@procycling.sk


Chcete vedieť viac o našich aktivitách? Zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.

Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk.