RONDO – novinka v sezóne 2022. Hľadáte gravel bike? Rondo je gravel!

RONDO – novinka v sezóne 2022. Hľadáte gravel bike? Rondo je gravel!

  Kategórie: Predstavenie
 17.08.2021

PRO CYCLING sa snaží pre svojich zákazníkov a širokú verejnosť každý rok prinášať zaujímavé produkty a značky pre vaše zážitky na dvoch kolesách.

Do sezóny 2022 prinášame opäť niekoľko noviniek. Jednou z nich je zaujímavá značka gravel bicyklov – Rondo.




Mladá značka Rondo zameraná čisto na produkciu gravel bicyklov sa rýchlo etablovala na trhu. Vďaka svojmu jedinečnému prístupu k produkcii bicyklov, ich nádhernému dizajnu a spracovaniu, sme sa právom rozhodli zaradiť Rondo do nášho portfólia.

 

 

Špecialisti na gravel bicykle

„Gravel“ ako fenomén posledných rokov naberá na popularite. To, čo mnohí vnímali v začiatkoch ako módny trend, si postupne vybudovalo na cyklistickej scéne pevné postavenie.

A keďže gravel môžete vnímať rôzne - ako dochádzanie do práce, akčnú jazdu po nespevnených cestách či lesných chodníkoch, alebo niekoľkodňové dobrodružstvo s plne nabaleným bicyklom, jednotlivým potrebám sa prispôsobili aj konkrétne gravel bicykle. A presne toho konceptu sa chopilo Rondo – značka čisto zameraná na produkciu gravel bikov pre všetkých cyklistických nadšencov.


 

 

Kto stojí za Rondo?

Žijeme, dýchame a spíme pre dve kolesá. Pretekáme každú sezónu na ceste aj mimo nej. Ročne najazdíme tisíce kilometrov. Do práce dochádzame na bicykloch každý deň. Nie sme však pretekári. Obdivujeme dedičstvo svetových tour, ale nemôžeme prísť na to, kto dnes za ktorý tím jazdí.

Začali sme s RONDO, pretože sme chceli vytvoriť bicykle pre skutočných cyklistov, ako sme my a pravdepodobne ako vy. Pre ľudí, ktorí nemajú čas na zbytočné reči a chcú ísť priamo k veci.

Pravdepodobne najvšetranejší gravel z ponuky značky Rondo - hliníkový Ruut AL



Začali sme s RONDO, pretože sme chceli vytvoriť bicykle, ktoré sú krásne - technicky aj vizuálne. Bicykle, ktoré vyčnievajú z davu. Začali sme s RONDO, pretože sme chceli zmeniť spôsob, akým sú bicykle s baranmi vnímané ako cestnými, tak aj horskými cyklistami. Radi sledujeme tváre našich priateľov z cestných pretekov, keď prvýkrát vyrazia na nespevnené cesty a zamilujú si to. Alebo sa pozrite na našich MTB kamošov, ako žiaria radosťou ako deti, keď sa chytia baranov a vyrazia naplno po lokálnych trailoch,“ dočítate sa na oficiálnej stránke firmy Rondo.

Vychádzajúc zo skúseností a inovátorského zmýšľania sesterskej značky horských bicyklov NS bikes, dali dokopy tím najlepších priemyselných inžinierov, grafických dizajnérov, skúsených cyklistov a biznis manažérov.

A tak vzniklo Rondo.

 

 

Úspech značky Rondo

Mladá značka našich severných susedov si svojím nekonvenčným a inovatívnym prístupom k navrhovaniu a produkcii bicyklov, vybudovala silnú pozíciu hneď vo svojich začiatkoch.

S karbónovým modelom Ruut CF1 s vidlicou, vďaka ktorej viete meniť geometriu bicykla, hneď zožali úspech ako Gold Award Winner na výstave Eurobike v roku 2017.

Rondo Ruut CF - Gold Award Winner na Eurobiku 2017

 

 

Prvý „vario geometry“ gravel bike na svete

RONDO priniesli ako prví na svete gravel bicykle s vario geometriou. Vďaka karbónovej vidlici TwinTip 2.0, ktorej súčasťou je tzv. „flip chip“, môžete jednoducho nastaviť geometriu bicykla do dvoch rôznych polôh. Rozdielne polohy majú za následok aj rozdielny prejav bicykla pri jazde.

Prvé nastavenie so strmšími uhlami, menším rázvorom a nižšou jazdnou polohou bude voľbou pre závodné a dynamické športové jazdy na hladkých cestách. Alternatívne nastavenie vidlice dodáva bicyklu položenejšie uhly, dlhší rázvor a trochu uvoľnenejšiu polohu pri jazde - ideálny pre dobrodružnú jazdu na dlhé vzdialenosti a vytrvalostný tréning. Dané nastavenie dodáva jazdcovi veľkú dôveru v náročnom teréne, najmä v rýchlych a prudkých zjazdoch.

Detail unikátnej karbónovej vidlice TwinTip 2.O, vďaka ktorej môžete meniť geometriu bicykla

 

 

Rondo je gravel

Učaroval vám gravel a hľadáte skutočne jeden bicykel na všetko?

Prostredníctvom unikátnej vidlice môže byť každý bicykel značky Rondo prispôsobený na jazdu po ceste alebo zdolávaniu stoviek kilometrov v náročnejšom teréne.

Čerešničkou na torte skvelej funkčnosti je prepracovaný a oku lahodiaci dizajn.

Presvedčte sa sami! Prvé bicykle z kolekcie 2022 nájdete už teraz v kamennej predajni PRO CYCLING a v e-shope www.procycling.sk.

 

Kliknutím sem zobrazíte aktuálnu ponuku bicyklov Rondo.


Ak chcete vedieť viac o našom know-how a novinkách, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.

Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk.