Spoločné štvrtkové jazdy s Road Bike Bratislava aj v sezóne 2020

Spoločné štvrtkové jazdy s Road Bike Bratislava aj v sezóne 2020

  Kategórie: Kam vyraziť
 11.06.2020

Po mesiacoch obmedzení sme sa predsa len dočkali. Chcete si zajazdiť v peletóne s ďalšími cyklistami a spoznať nových ľudí? Aj v sezóne 2020 máte možnosť vďaka pravidelných spoločným štvrtkovým jazdám.





Aj tento rok Vás PRO CYCLING v spolupráci s facebookovou skupinou Road Bike Bratislava (RBBA) srdečne pozývajú na pravidelné štvrtkové RBBA Social rides.


Máte ideálnu možnosť vyskúšať si jazdu v balíku - peletóne. Jazdy budú v pohodovom tempe, takže budete mať možnosť zoznámiť sa s ľuďmi s podobnými záujmami. Menej skúsení sa budú môcť naučiť, ako jazdiť v balíku, zoznámiť sa s technikou jazdy a zajazdiť si na dobrom rakúskom asfalte. 

Vždy pred jazdou si budete môcť v priestoroch predajne PRO CYCLING v bratislavskej Petržalke dokúpiť veci potrebné pre jazdu, či dať skontrolovať svoj bicykel servisnému technikovi.


Štart


Štartovať budeme vždy spoločne od predajne PRO CYCLING každý štvrtok o 17:30 hod. Prvá jazda začína 11.6.2020.

Ak by ste chceli prísť autom, v okolí predajne zvyčajne nebýva problém s parkovaním. Smerovať budeme do Rakúska. Pripojiť sa budete môcť aj po ceste na cyklotrase vedúcej popod most Apollo, Starý most, Most SNP prípadne na hraničnom priechode Berg.
Okruh bude končiť vždy v Bratislave – Petržalke.


Tempo 


Priemernú rýchlosť v balíku jazdcov cca 30 – 33 km/h, nie je problém udržať ani pre menej zdatného cyklistu. Výjazd sa ide v štýle no-drop, teda čakáme sa, pokiaľ niekto nestíha. 
Počas sezóny, resp. vysokého záujmu a dostatočného počtu účastníkov, sa rozdelíme na 2 skupiny – dupačov a výletníkov, kedy druhá skupina pôjde priemerkou okolo 25 km/h za rýchlejšou skupinou. V prípade ak Vám teda tempo dupačov bude privysoké, stačí zastať a o pár minút vás dobehne výletnícka skupina, kam sa môžete opäť pridať. 



Trasa


Okruhy cca. 45 - 70km po málo frekventovaných rakúskych dedinkách a kvalitnom asfalte.
Základná trasa vyzerá nasledovne: https://www.strava.com/routes/28545825
Konkrétna trasa pre daný štvrtok bude vždy vopred zverejnená pod aktuálnym dátumom FB podujatia (každý týždeň bude mať vytvorené svoje podujatie vo facebookovej skupine RBBA). Trasu je možné operatívne skrátiť s prihliadnutím na počasie a dĺžku denného svetla.




Pravidlá

1. Cestný bicykel + PRILBA - je povinná a bez prilby nikoho neberieme.

2. Jazdíme v dvojstupe a dodržiavame dopravné predpisy.

3. Nie je to pretek, tj. žiadne nástupy ani riskantné jazdy do neprehľadných zákrut alebo v protismere sa netolerujú a nemajú ani zmysel. Jazdci s pretekárskym egom sa môžu pridať na pravidelné utorkové výjazdy, ktorých detaily nájdu v RBBA FB skupine

4. Ak nemáte skúsenosti s jazdou v balíku, ohláste sa pri štarte, skúsenejší jazdci Vám ochotne vysvetlia čo a ako.

5. Tempo 30 km/h nie je v peletóne nijako náročné, ak ale predsa cítite, že máte dosť, držte sa dobre zašitý vzadu a šetrite sily.  Nie je potrebné striedať na špici.

6. Ak by sa nás nazbieralo viac ako 30, čo v lete nebýva problém, vytvoria sa kvôli bezpečnosti dve skupiny. Rýchlejšia a pomalšia. Každý sa podľa svojho uváženia zaradí do tej správnej.




Pre viac informácií o jednotlivých jazdách sledujte facebook PRO CYCLING a prihláste sa do facebook skupiny Road Bike Bratislava, kde sú zverejnené detaily jednotlivých štvrtkových výjazdov.




Tešíme sa na Vás

RBBA & PRO CYCLING