Video test: Orbea OCCAM - asymetria kraľujúca trailom

Video test: Orbea OCCAM - asymetria kraľujúca trailom

  Kategórie: Recenzia
 10.05.2021

Occam je celoodpružený bicykel s univerzálnym zdvihom 140 mm – trailbike na 29 palcových kolesách. V ponuke značky Orbea výplňa medzeru medzi fullkami maratónskeho XC špeciálu Oiz a endura Rallon.


 

Orbea opúšta koncept fullov na 27,5“ kolesách - nová generácia modelu Occam vsádza iba na 29“ kolesá. Rám je dostupný ako na hliníku, tak aj na karbóne. V dispozícii sú v sezóne 2021 celkovo 4 verzie na karbóne a 4 na hliníku.

 

Špecifikácia Orbea Occam M30

Nový karbónový rám Orbea Occam s označením OMR 140mm roztáčajú 29" kolesá v rozmere boost. Occam ponúka pekný dizjan, asimetrickú stavbu v troch farebných kombináciách  a s možnosťou individuánej špecifikácia cez program MYO.

Karbónový rám ponúka dobrý mix komponentov so spoľahlivým tlmením FOX, pohonom Shimano, kolesami DT Swiss, plášťami Maxxis a komponentami vlastnej značky OC.

Podľa špecifikácie sa nám dostáva slušný koktejl vecí, z ktorých na prvý pohľad netreba nič meniť. Ako sa bude Orbea Occam ako celok správať v teréne, sa spoločne presvedčíme na videu:

 

 

Orbea Occam M30 je výborný bicykel do slovenských hôr - ponúka univerzál aj na ľahšie bikeparkové trate, či enduro závod. Poteší aj hmotnosť 13.85 kg vo veľkosti M (vážené bez pedálov).

Ide o mimoriadne hravý, pohodlný trail bike so skvelou modernou geomertiou. Asymetrický rám nielen skvelo vyzerá, ale aj funguje. Super voľba pre niekoho, kto prepedáluje dni v horách, ale pri jazde dole kopcom chce vypustiť zviera, ktoré v ňom drieme.


 

V limitovanej dostupnosti možno kúpiť prostredníctvom www.procycling.sk


Pozriete si dalšie videá na You Tube kanáli PRO CYCLING

Ak chcete vedieť o našich akciách a aktivitách viac, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.