Video test: Orbea Oiz - TOP XC pripravené víťaziť

Video test: Orbea Oiz - TOP XC pripravené víťaziť

  Kategórie: Recenzia
 07.07.2021

Španielska Orbea predstavuje svoj závodný stroj Oiz. Nová generácia modelu OIZ bola predstavená v roku 2020. Jedná sa o čistokrvné XC, ale rovnaká rámová platforma s označením TR je k dispozícii so 120 mm zdvihom a teleskopickou sedlovkou pre blbnutie na trailoch.




Orbea Oiz M PRO

Otestovaná Orbea Oiz M PRO je celoodpružený horský bicykel so zdvihom 100 mm – jedná sa o čistokrvné pretekárske XC.

O efektivitu a pohodlie sa stará Fiberlink pruženie, ktoré je tuhé a dizajnovo integrová v ráme. Rám je dlhší v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, čo mu pridáva na stabilite počas jazdy.

Karbónový rám má výborne zvolený mix komponentov s možnosťou priplatiť za tlmenie, radenie, kolesá, brzdy, teleskopku.

Ako sa tento ľahký, tuhý, odolný a nastaviteľný rám chová v teréne, zistíme v našom video teste:

 

 

O modeli Orbea Oiz

Nová generácia roku 2021 prichádza s faceliftom - má o 5 mm kratšiu zadnú stavbu. Rám veľkosti M vo vyššej verzii karbónu váži iba 1740 g. Testovaný model Oiz M PRO veľkosti M mal hmotnosť iba 10.55 kg (bez pedálov).

Rám je k dispozícii v dvoch verziách karbónu a aj v hliníkovej verzii. Hliník má pekne zahladené zvary, s karbónom je na prvý pohľad na nerozoznanie.

Vyššie modely Oiza ponúkajú OC kokpit pre uchytenie GPS zariadenia, Squilock systém, vnútorné vedenie kabeláže, či možnosť uchytenia 2 fliaš.



Verzie Modelu Oiz s označením TR vychádzajú z rovnakého rámu. Vidlica má však zdvih 120 mm a tlmič s rozmerom 190 x 40 na XC verzii oproti 190 x 45 mm na TR „pridá“ zadnej stavbe na tej iste rámovej platforme 20 mm zdvihu. Vo verzii TR nechýba v základe teleskopická sedlovka.

 

 

 

V čom Orbea Oiz M PRO exceluje?

Nádherný rám, skvelé komponenty, pekný dizajn. Výborným bonusom v tejto úrovni výbavy je možnosť individuálnej konfigurácie MYO.

Predstavuje ideálny XC pretekársky stroj pre ozajstných závodníkov, ale aj hobíkov, ktorých bavia dlhé vzdialenosti v horskom teréne. Oiz je ľahké MTB s výbornými jazdnými vlastnosťami so systémom Squidlock, ktorým je možno ľahko zmeniť správanie bicykla presne podľa charakteru terénu.

 

Cena testovaného modelu je 5.499,-€ 


V iných špecifikáciách a limitovanej dostupnosti kúpite prostredníctvom www.procycling.sk


Pozriete si dalšie videá na You Tube kanáli PRO CYCLING

Ak chcete vedieť o našich akciách a aktivitách viac, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.