Wahoo Bolt 2 - nová generácia prináša farby a vyšší výkon

Wahoo Bolt 2 - nová generácia prináša farby a vyšší výkon

  Kategórie: Recenzia
 03.08.2021
Wahoo ELEMNT BOLT prichádza vo svojej druhej generácii. Aktualizácie zahŕňajú farebný displej, rozšírenú pamäť a navigáciu, či USB C port v kompaktnom aero balení toho najlepšieho GPS cyklopočítača vo svojej triede.



 

Nový ELEMNT BOLT od spoločnosti Wahoo Fitness sa môže pochváliť ostrým farebným displejom a rozšírenými navigačnými funkciami. Rovnako ako všetky zariadenia Wahoo, aj nový BOLT, ktorý je dostupný už dnes, si zachováva ľahko použiteľné intuitívne rozhranie a konektivitu. Vďaka tomu sú počítače Wahoo ELEMNT voľbou číslo jeden tých najlepších svetových cyklistov a triatlonistov.

 

 

Novinky vo verzii BOLT 2

Nový Wahoo ELEMNT BOLT je vybavený vysoko kontrastnou obrazovkou so 64 farbami, ktorá jasne a čitateľne zobrazuje údaje o jazde. 2,2 palcový displej je vyrobený z odolného skla Gorilla Glass odolného voči poškriabaniu.

V novej vezrii V.2 prichádza s inteligentnou navigáciou (predtým k dispozícii iba vo vlajkovej lodi ELEMNT ROAM). Najnovší ELEMNT BOLT automaticky presmeruje jazdcov, ktorí sa odchýlia od plánovanej trasy, umožní jazdcom zmeniť ciele, vrátiť sa na štart a sledovať svoje jazdy priamo z počítača bez toho, aby ste museli používať smartfón.




Aktualizované používateľské rozhranie ponúka prispôsobiteľné polia zvýraznené farbami, aby sa dalo jednoduchšie zamerať na konkrétne metriky údajov. Svetelný senzor automaticky upravuje podsvietenie, aby bola obrazovka vždy dobre viditeľná, a to aj za súmraku alebo za tmy.

 


Overený dizajn, vyšší výkon

Aerodynamické, nízkoprofilové telo nadväzuje na elegantný dizajn pôvodného BOLTU. LED diódy Quick View v hornej časti obrazovky poskytujú podrobné vami zvolené údaje, ako napr. signalizujú blížiace sa segmenty Strava Live, či poskytujú upozornenia.

Vďaka 15-hodinovej výdrži batérie a zabudovanej pamäti zvýšenej na 16 GB je BOLT poskytuje ideálnu kombináciu na objavovanie vašich vopred navrhnutých trás. V spojení s aplikáciou Wahoo ELEMNT si môžu jazdci ľahko prispôsobiť svoje dátové obrazovky, synchronizovať trasy a analyzovať údaje. Vodotesné telo BOLT (IPX7) odolá aj tým najdaždivejším jazdám alebo zlyhanému prechodu cez potok.

 

 

Wahoo počúva zákazníkov

„BOLT bol vždy známy svojim elegantným dizajnom a jednoduchým používaním,“ hovorí Megan Powers, produktová manažérka Wahoo ELEMNT.

„Sme nadšení, že môžeme pridať funkcie, po ktorých Wahooligans túžili, vrátane zobrazenia farieb na displeji a inteligentnej navigácie v balení, ktoré vyzerá skvele na každom bicykli. Rovnako ako všetky naše zariadenia ELEMNT GPS, aj BOLT sa integruje do celého ekosystému Wahoo, či už používate režim Multisport Handover* na bezproblémové sledovanie údajov v triatlone, alebo na ovládanie svojho trenažéra KICKR.



*Multisport Handover je režim, ktorý sleduje a automaticky oddelí reálny čas strávený na bicykli medzi cyklopočítačom ELEMNT BOLT a športovými hodinkami ELEMNT RIVAL. Triatlonisti sa teraz môžu sústrediť čisto na svoj výkon.

 

Od prvého uvedenia na trh v roku 2017 si ELEMNT BOLT obľúbili cestní aj horskí cyklisti, či triatlonisti a to vďaka elegantnému tvaru, ktorý je ako doma a vyzerá skvelo v každom kokpite.

Rovnako ako všetky zariadenia Wahoo, sa ELEMNT BOLT vyznačuje vysokou spoľahlivosťou a intuitívnym ovládaním.


V sezóne 2021 bude s BOLTom pretekať a trénovať 11 profesionálnych cyklistických tímov, vrátane BORA-HANSGROHE, Deceuninck-Quick Step, AG2R, Arkea Samsic, Alpecin-Fenix, Ale BTC Ljubljana, Rally, Team DSM, Cofidis, Trek Segafredo a Team Twenty24. BOLT budú jazdiť aj niektorí z najlepších triatlonistov na svete, či už Jan Frodeno, Lucy Charles, Alistair a Jonny Brownleeovci, Heather Jackson alebo Sarah Crowley.

 

 

Wahoo ELEMNT Bolt 2 v našom teste v porovnaní s predchádzajúcou generáciou

Náš tímový kolega a tester Patrik sa na nový BOLT tešil podľa jeho slov ako 12 ročné dievča na koncert Justina Biebera. Kvôli problémom s dostupnosťou, ktorým neuniklo ani Wahoo a kvôli ktorým musela byť oficiálna premiéra nového BOLTu presunutá o mesiac, sa konečne dočkal.


A aké sú jeho dojmy, ako vlastníka pôvodného Wahoo ELEMNT BOLTu po niekoľkých týždňoch používania novej generácie BOLT V2?

Patrik hovorí: „Wahoo BOLT 2 dostal konečne C vstup na nabíjanie cez USB, takže už sa Vám nebude stávať, že kábel vkladáte správne na tretí pokus. Oproti prvej generácii BOLTu pribudol krásne čitateľný dispej so 64- farebým rozhraním a s vysokým kontrastom farieb. Displej sa prejavuje veľmi dobrou čitateľnosťou aj za tých najslnečnejších dní. Veľmi potešilo pridanie snímaču okolitého osvetenia. To v praxi znamená, že obrazovka automaticky mení jas a vy sa tak už nemusíte prebojovávať do nastavení a tam to prepínať.


Ďalšou viditeľnou zmenou sú nové tlačidlá ktoré sa stláčajú o poznanie lepšie ako pri predošlej generácii. Tie už nemajú priehlbiny smerom dnu, ale sú vypuknuté a tak sa v nich už nebude hromadit voda, slzy a prípadne krv.

Oplatí sa teda prejsť z prvej generácie BOLTa na novú?

Ak vám ide o pohodlnosť, či už v menení nastavenia jasu, alebo v jednoduchosti používania USB- C kábla a potešíte sa farebnému displeju, určite áno. Naviac nový BOLT 2 pôsobí oproti prvej generácii aj na pohľad vyspelejšie, s lepšími tlačidlami, subjektívne krajšie je čierne spracovanie oproti pôvodnému šedému. Celkovo pôsobí tak dospelo.

Ak sa chystáte kúpiť svoj prvý ELEMNT a na veľkosti (displeja) vám až tak nezáleží, resp. hľadáte GPS zariadenie v kompaktnom rozmere, BOLT 2 bude pravdepodobne váš horúci favorit."


 

 Wahoo ELEMNT BOLT 2 je skvelý, kompaktný, dizajnovo vydarený a funkciami nabitý GPS cyklopočítač. Nová farebná verzia prináša ešte lepšiu viditeľnosť a uživateľsky priateľský frontend. Poteší aj nabíjací kábel s koncovkou USB-C, ktorého jediná funkcia je naozaj len nabíjanie zariadenia, keďže všetky činnosti – updaty firmvéru, spárovanie so smartfóni a senzormi, či nahrávanie a sťahovanie dát, ide vykonať bezdrôtovo.

Overená spoľahlivosť, presné meranie dát, ako aj bezdrôtová kompatibilita s rôznymi senzormi a aplikáciami (aj tretích strán) predurčuje BOLT 2 stať sa bestesellerom vo svojej triede.

 

GPS zariadenie Wahoo ELEMNT Bolt 2, bohaté príslušenstvo ako aj celú ponuku značky Wahoo nájdete pod týmto linkom v e-shope www.procycling.sk


Ak chcete vedieť viac o našom know-how a novinkách, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.

Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk.