Corratec a to najzaujímavejšie z ponuky pre sezónu 2019

Corratec a to najzaujímavejšie z ponuky pre sezónu 2019

  Kategórie: Predstavenie
 24.09.2018

Bavorský Corratec patrí k jedným z mála v bicyklovom priemysle so statusom "rodinná firma", ktorá nepatrí pod žiaden veľký koncern. Udržiavajúc si svoju nezávislosť, no sledujúc svetové trendy s akcentom na fakt, že gro nemeckého trhu začína patriť e-bikom, predstavme si v skratke najzaujímavejšie novinky pre sezónu 2019.



Corratec aj v roku 2019 pokračuje v posilňovaní  ponuky e-bikov. Pri súčasných technických trendoch je, po zavedení integrovaných Bosch batérií, v tomto roku dôležitým modelom v ponuke nový cestný e-bike E-Corones.

 

 

E-Corones Elite 

 

Novo vyvinutý rám hostí osvedčený motor Fazua. Bicykel je zameraný na cyklistov, ktorí možno nemajú toľko možností trénovať pravidelne v takej intenzite, aby sa aj v kopcovitejšom teréne mohli povoziť v skupine s kamarátmi a tak sa im hodí ľahká pomoc. Protivietor, akcelerácia, stúpania - tu bude E-Corones excelovať. Asistencia funguje len do 25 km/h tak, ako je štandardom podľa legislatívy EÚ. 



Celá motorová jednotka Fazua sa dá jednoducho odstrániť z rámu, čím dostanete k dispozícií klasický cestný bicykel bez motora a batérie.

E-corones je ponúkaný so sadou Shimano Ultegra, vrátane kotúčových bŕzd. MOC bude 4499€.

 

 

E-Allroad Expert 

 

E-Allroad Expert je podobne koncipovaný bicykel ako E-corones. Určením však ide o čistokrvný gravel bike s pomerne položeným 70 stupňovým hlavovým uhlom, prispôsobený širším plášťom a dodávaný so sadou Sram Rival 1x11.



Rovnako je základom pohon od Fazua s rovnakými vlastnosťami ako pri E-corones. Celková hmotnosť bicykla s motorom a batériou je 14,5 kg.

Cena bude príjemných 3599€.

 

Oba e-biky sú ponúkané v 4 dostupných veľkostiach (S-M-L-XL)

 

 

Revolution I-Link 

 

Vývojárom v Corratec sa podarilo po viacročnom testovaní dokončiť a pustiť na trh konečne 29" vlajkovú loď značky v oblasti XC pretekania.

Celoodpružený bicykel so zdvihom 100-120 mm, ktorý je vhodný na maratóny alebo aj ako ľahký all-mountain univerzál. Verzie s vyšším zdvihom sú dodávané dokonca s teleskopickou sedlovkou.



Revolution I-Link disponuje úplne novým celokarbónovým rámom využívajúcim technológiu Inside link (virtuálny čap). Inside link umožňuje pohodlne jazdiť bez uzamykania tlmiča. Napriek tomuto faktu sa bicykel v reálnej prevádzke nepohupuje a čím je silnejší záber jazdca, tým je stavba ako keby viac "uzamknutá".

Patentované odpruženie Inside link používa Corratec už niekoľko rokov na 27,5" rámoch a funguje naozaj skvelo.

Rada I-Link začína od cenovky 3299€.

 

 

 

Gravel rada - Allroad C1 a C2 

 

Corratec uvádza na trh aj nový celokarbónový model zo svetovo čoraz populárnejšej kategórie gravel bike.

Nový karbónový rám sa vyznačuje hlavne krásnym dizajnom pripomínajúcim aero rámy cestných bicyklov. Rám je však pripravený na použitie širokých plášťov až do 42 mm a nájdeme tu napríklad pripravené montážne body na nosiče, prípadne blatníky pre expedičné použitie alebo dochádzanie do práce.


Verzia C2 je kompletne osadená sadou Shimano Ultegra v doporučenej cene 2699€.

C1 v totožnom, podľa nás dizajnovo veľmi podarenom farebnom prevedení je ponúkaná s jednoprevodníkom a sadou SRAM Force 1.

Rám je kompatibilný s elektronickými sadami. V tejto kategórií bicyklov sú samozrejmosťou pevné osky na vidlici aj zadnej stavbe.



Modely Allroad A1 a A2 zostávajú konštrukčne a výbavou bezo zmien, keďže sa jedná o populárne a spoľahlivé modely. 



Výbavou nižší z dua A2 má ponovom nový šat v "night" modrej so žltými doplnkami.

Model A1 je bezo zmien, dodávaný so sadou Shimano Ultegra vrátane hydraulických bŕzd. Na recenziu z dlhodobého testu sa môžete tešiť v budúcnosti na stránkach Pro Cyclingu.

 

 

Celú ponuku pre sezónu 2019 si budete čoskoro pozrieť na pripravovanom webe www.corratec.sk a objednávať môžete už teraz na www.procycling.sk