Koho podporuje PRO CYCLING v sezóne 2022?

Koho podporuje PRO CYCLING v sezóne 2022?

  Kategórie: Predstavenie
 29.09.2022

PRO CYCLING prináša cyklo komunite vždy niečo naviac. Časť z peňazí, ktoré u nás miniete, vraciame späť do slovenskej cyklistiky. Organizujeme a podporujeme cyklistické podujatia, materiálne podporujeme kluby a najmä samotných športovcov, amatérov a nadšencov. 


Poďme si predstaviť okruh ľudí s ktorými rôznymi formami spolupracujeme alebo ich podporujeme v sezóne 2022. Gro samozrejme tvoria cyklisti združení pod amatérskym tímom PRO CYCLING AONE.


Aké sme mali športové ciele v sezóne 2022 a čo sa nám podarilo?


Andi Cully

Andi Cully PRO CYCLING ambasador

Celým menom Ján Andrej Cully sa v mladosti sústredil na orientačnú cyklistiku, kde sa mu podarilo dosiahnuť druhé miesto na majstrovstvách sveta juniorov. 
„Postupne som presedlal z horského bicykla na cestný, kde som sa od svojej druhej sezóny začal venovať športu profesionálne a jazdiť za profesionálny slovenský tím Dukla Banská Bystrica. Počas mojej 6 ročnej profesionálnej cyklistickej kariéry som absolvoval vyše 250 štartov na medzinárodných pretekoch. Podarilo sa mi získať 2x titul majstra Slovenska v časovke jednotlivcov a 5 víťazstiev v etapách.“ 
V ostatnej sezóne chcel Andi nadviazať na svoje najlepšie výkony v časovke jednotlivcov, čo sa mu podarilo obhájením tretieho titulu majstra Slovenska v indiviálnej časovke. Okrem slovenského titulu v časovke sa mu podarilo vyhrať napríklad Ružinovskú časovku, 2. miesto na ATTACK triatlone alebo 3. miesto na L'Etape Slovakia by Tour de France.

Andiho môžete sledovať na Instagrame: Jan Andrej Cully


Martin Kostelničák

Kostel PRO CYCLING ambasador

Kostel je v slovenskej cyklistike už dlhé roky známe meno. V sezóne 2022 ho máte možnosť vidieť vo farbách PRO CYCLING AONE tímu na bicykloch Bianchi, lebo ako sám hovorí: „Ked na to nemáš, nech to aspoň vyzerá“.
Kostel má ale nielen štýl, ale aj výsledky ako v cestnej, tak aj horskej cyklistike a cudzia mu nie je ani časovka či triatlon. V sezóne 2022 sa mu podarilo získať bronz na MSR v MTB, 1.  miesto na dlhej trati na Stupavskom MTB maratóne, 2. miesto na UCI MTB maratóne v Košiciach, 2. miesto na GRAN FONDO Bratislava, 2. miesto na Ružinovskej časovke a pódium na L'Etape Slovakia mu ušlo len o vlások.
 Ako sám hovorí: „Trenovať musia iba tí menej talentovaní. Ja trénujem v utorok!“, preto ak by sme sa s Kostelom chceli popreháňať, máte možnosť každý utorok na UTP.

Kostela môžete sledovať na Instagrame


Patrik Holeša 

Patrik Holesa PRO CYCLING ambasador

Patrikovu vášeň predstavuje triatlon na dlhé vzdialenosti. „Som atletický/ tiratlonový a kondičný tréner výkonnostných i vrcholových športovcov. Vediem tréningové jednotky v súkromnom pohybovom centre PH your motion v Rajci. Venujem na výkonnostnej úrovni, kde je mojím cieľom získať titul majstra slovenska a kvalifikovať sa na Majstrovstvá sveta v dlhom triatlone.“
V sezóne 2022 má za sebou skvelé výsledky v top desať napr. na Pálava Race, Czech Man 2022 alebo vo svojej kategórií na GRAN FONDO Bratislava.

O Patrikovi sa dozviete na webe PH your motion alebo jeho Instagrame


Karin Hochschornerová

Karin Hochschornerova PRO CYCLING ambasador

Od kedy Karin "pričuchla" k cestnému bicyklu, tak sa cyklistika bezpodmienečne stala jej celoživotnou láskou. „Rokmi sa disciplíny v ktorých pretekám menia. Od čisto cestnej cyklistiky ma to ťahá viac k stredným a dlhým triatlonom a sem tam aj na horák. Cestný bicykel ale vždy bude číslo 1.“
Táto sezóna sa nesie pre Karin v znamení pretekárskej pauzy: „Chcem si užívať cyklistiku a šport všeobecne len tak pre radosť a dobrý pocit a najväčšou výzvou pre mňa určite bude úspešne priviesť na svet nového človiečika. Ale už teraz sa neviem dočkať ako sa v sezóne 2023 opäť postavím na štartovú čiaru!“

Karinkine aktivity nájdete na jej Instagrame


Rebeka Rizmanová

Rebeka Rozmanova PRO CYCLING ambasador

Čaro cestnej cyklistiky jej ukázal priateľ Andi (Cully), s ktorým trávi väčšinu času na dvoch kolesách. 
Som bývalá plavkyňa ktorá si zamilovala triatlon, horské behy a skialp. Triatlonu sa venujem už vyše 5 rokov a úspechy získavam najmä v dĺžkach polovičného Ironmana.“
Rebeka sa pripravovala na majstrovstvá sveta v polovičnom Ironmane a bola odhodlaná získať pódiové umiestnenie na majstrovstvách Slovenska v časovke ako aj v horskom maratóne. Plány počas sezóny prerušila milá skutoťnosť a to že z Rebeky bude čoskoro mama.

Rebeku môžete sledovať prostredníctvom Instagramu


Matúš Kozlovský

Matus Kozlovsky PRO CYCLING ambasador
Kross triatlon je Matúšov životný štýl posledných 10 rokov a po skončení školy s najvyššou akreditáciou trénera triatlonu, tak to vyzerá, že ho bude sprevádzať až do smrti. „Mojou vášňou začal byť pred pár rokmi špeciálne kross triatlon, v ktorom by som chcel reprezentovať Slovensko na majstrovských podujatiach.“
V sezóne 2022 sa pravidelne umiestňuje v top 10 na slovenských triatlonoch korunovaný prvenstvom na T.A.T. Superšprint vo Valči.

Matúša môžete sledovať na Instagrame


Juraj Vrbik

Juraj Vrbik PRO CYCLING ambasador

Juraj je junior v cestnej cyklistike, ktorej sa venuje už 7 rokov, a najviac obľubuje šprint. „Na cyklistike mám najradšej rýchlosť, pocit jazdiť na limite mi dodáva radosť. V najbližšej budúcnosti chcem na sebe popracovať a ukázať svoje schopnosti v zahraničí.“ 
Juraj sa zúčastnil v rámci Cycling Academy Bratislava v sezóne mnohých pretekov. Podarilo sa mu v rámci posledného kola Slovenského pohára CC 2022 pretekov jednotlivcov v Tlmačoch získať celkové striebro a suverénne zlato v kategórií juniorov, vyhrať etapu v Trnava Tour 2022 v kat. juniorov, či 3.miesto v junioroch v Etapových pretekoch Trenčianskym regiónom.

Viac o Jurajovi nájdete na Instagrame


Adam Vrbik

Adam Vrbik PRO CYCLING ambasador

Adam sa cyklistike venuje už 13 rokov a momentálne je U23. „Začínal som pretekať na horských bicykloch a o niečo neskôr aj na cestných. Odkrútené mám aj preteky za juniorskú reprezentáciu, miesto v top 10 na Majstrovstvách Slovenska a pódia v kritériách (bodovacie preteky). Tento rok sa chcem zameriavať na preteky typu gravel a na viacdňové na horských bicykloch, poprípade na dlhšie výjazdy na ceste.“
Adamovi sa v sezóne 2022 podarilo viacero úspechov na cestnom bicykli, napr. získať prvenstvo v kritériu Regiónom Nitrianskeho kraja, 9. miesto na MSR v kategórii U23 a zdolať MTB výzvu West Carpathian Challenge, kde finišoval na 6. mieste.

Adama môžete sledovať na Instagrame


Richo Meleg

Richo Meleg PRO CYCLING ambasador

Richard „Richo“ Meleg kombinuje tréning s povolaním lektora a inštruktora RichoGym - Pilates a Zdravý chrbát. Do tretice pracuje aj ako masér.
 „V mojom portfóliu sú víťazstvá na 24-hodinovkách v Rakúsku a v Čechách. Na neoficiálnych majstrovstvách sveta v ultramaratóne Glocknerman 1000km, som bol vo svojej kategórii prvý. Ako prvý v rámci Česka a Slovenska som absolvoval indoor 24 hodinovku - MS indoorcycling Borego Springs 24h s počtom 730km.“ 
Richove nekonkrétne plány v sezóne 2022 sa nakoniec zhmotnili v podobe dvojnásobného 2. miesta vo svojej kategórií v individuálnych časovkách na Šárke Slivkovej a Ružinovskej časovke a 3. miesta vo svojej kategórií Trnavskej hodovej 6666 m a časovke na Bradlo.

O Richovi zistíte viac na webe jeho štúdia RichoGym


Po horách s Peťom

Po horach s Petom PRO CYCLING ambasador

Peťo je nadšený turista, XC biker a fanúšik Via Ferrata, ktorý už 12-tym rokom spoznáva krásy Slovenska. O svoje bohaté zážitky sa od júla 2021 delí s každým, kto hľadá menej okukané turistické trasy v slovenských horách prostredníctvom svojho You Tube kanála.
„Medzi moje najväčšie radosti a úspechy patrí Cesta hrdinov SNP, Rudná Magistrála a taktiež Ponitrianska 100-ka z Handlovej do Nitry“.
Peťa môžete sledovať na Instagrame no hlavne jeho You Tube kanáli

Z ďalších spoluprác vyberáme:


Dukla Banská Bystrica - jediný slovenský profesionálny tím podporujeme profesionálnymi omotávkami Supacaz.


Slovenská Triatlonová Asociácia - spoločná spolupráca vrcholí podporou STA Tour a Pressburg Triathlonu.


Mountain Lovers- nadšenci hôr a horskej cyklistiky Juro a Daša vďaka nám brzia dole trailami bezpečne na brzdách Hayes Dominion A4.


Chata Bradlo - mini bistro vo funkcionalistickej chate pod Bradlom postavenej v roku 1936 kde nájdete aj Bianchi Lounge.


V rámci komunity tiež podporujeme a spolupracujeme so Slovenským cykloklubom, či amatérskymi cyklistickými skupinami Road Bike Bratislava a Gruppetto Bratislava Cycling Team.

PRO CYCLING AONE tim Nalini dresy


Napokon neradno zabúdať na náš vlastný amatérsky tím PRO CYCLING AONE, ktorý v sezóne 2022 môžete spoznať vďaka tímovému dresu od Nalini a mnohým pódióvým umiestneniam našich členov naprieč všetkými cyklistickými disciplínami.

Ak chcete vedieť o našich aktivitách viac, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom sociálnych sietí alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link. 
Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk.