Reynolds predstavuje 46 mm - cestné koleso pre všetky podmienky

Reynolds predstavuje 46 mm - cestné koleso pre všetky podmienky

  Kategórie: Predstavenie
 21.06.2023

Reynolds prináša novú 46 mm platformu cestných kolies. Koleso pre všetky podmienky vyrobené len pre jeden cieľ: pódium

Víťazstvo v pretekoch si vyžaduje dokonalosť a kolesá víťazov musia ponúknuť dokonalosť bez ohľadu na to, kde sa preteky konajú. Od začiatku až do konca si rôznorodá povaha terénu, sklonu a podmienok vyžaduje nástroj, ktorý je schopný ponúknuť dokonalosť vo všetkých situáciách, ktoré môžu počas pretekov nastať. Spoločnosť Reynolds vytvorila nástroj, ktorý funguje tak všestranne, že by sa mal nazývať: „koleso pre všetky podmienky“.

Reynolds 46 kolesa

Najstabilnejší profil vo svojej triede

Nová 46 mm platforma cestných kolies je extrémne všestranná a zameraná na jeden jediný cieľ - pódium. Cieľom kolies Reynolds nie je len súťažiť, ale vyhrávať. Nová 46 mm platforma ponúka stredne hlboký profil, ktorý je mimoriadne všestranný, no zároveň najlepší vo svojej triede z hľadiska aerodynamiky.

Nový profil DET 2, navrhnutý s použitím filozofie dizajnu RAV, ponúka nielen bezkonkurenčný aerodynamický výkon, ale aj špičkovú stabilitu. Komplexný prístup značky Reynolds k aerodynamike je kľúčom k výrobe kolesa, ktoré prináša citeľný prínos pre všetkých jazdcov.

Reynolds 46 mm set kolies

Profil ráfikov Reynolds nevychádza iba z dát z veterného tunela, ale počíta aj s nespočetnými uhlami natočenia vetra, s ktorými sa jazdec stretne na ceste. Profil DET 2 je vyrobený tak, aby zlepšil nielen aerodynamiku kolesa, ale poskytol aj stabilitu potrebnú na to, aby si jazdec mohol bezpečne udržať aerodynamickejšiu a efektívnejšiu pozíciu.

Patentovaný dizajn a zmes najlepších materiálov vytvárajú koleso, ktoré všetok výkon generovaný jazdcom premietne do pohybu vpred.
Zatiaľ čo precízne navrhnutý profil 46 mm ráfika poskytuje veľkú aerodynamickú výhodu, dokonalé a všestranné koleso si vyžadovalo zvýšenie efektivity z hľadiska hmotnosti. S váhou 1 397 gramov pre pár prichádza model BL46 PRO. Elegantný a bleskovo rýchly na rovinách, no zároveň úžasne ľahký a svižný aj na najstrmšom svahu.

Rynolds rafik 21 mm profil

Bezdušové ráfiky s vnútornou šírkou 21 mm

Spojením tuhej, efektívnej štruktúry a dostatočnej šírky ráfika s rovnako účinnými nábojmi sa exponenciálne zvýši prenos sily.

Vďaka spojeniu torzne odolného ráfika Reynolds 46 mm spoločne s interne vyvinutým cestným nábojom Reynolds/ Industry 9 Blacklabel Torch (na najvyššom modeli) nie je pochýb o tom, že každý watt bude naplno využitý na poháňanie jazdca smerom vpred. Zatiaľ čo tuhosť celého systému prispieva k efektívnejšej jazde, vnútorná šírka ráfika 21 mm spolu s pätkami pre bezdušové plášte (z angl. „hooked“) umožňuje okrem pohodlia ešte vyššiu efektivitu.

Reynolds 46 mm bubba orech

Širší bezdušový kanál je navrhnutý tak, aby ponúkal vynikajúce prispôsobenie a kompatibilitu so súčasnými dizajnmi pneumatík, optimalizovanými pre 28 mm pneumatiky. Táto kombinácia zaručuje nielen pohodlie, ale aj nižší valivý odpor vďaka väčšiemu chodu pneumatík pri porovnateľne nižších tlakoch a kompatibilitu s akoukoľvek bezdušovou pneumatikou na trhu.

1 filozofia v 3 verziách

Všetky verzie modelu 46 možno obuť bez duší, majú predinštalovanú bezdušovú pásku, kotúč sa uchytáva na štandard centerlock a v balení nájdete aj bezdušové ventily. Kompatibilné sú so všetkými druhmi orechov Sram, Shimano aj Campagnolo.

Reynolds BL46 PRO I9 orech


BL46 PRO - Black Label 46 PRO – predstavuje vrchol ponuky, prichádza s technológiou ráfikov CR6, nábojom a 3 západkovým orechom navrhnutým Reynolds, ktorý produkuje Industry Nine a Sapim CX-Ray špicmi s počtom 20/24. Set váži 1397 gramov. Pre viac info o BL46 PRO klikni tu


BL46 Expert - Black Label 46 Expert – na tejto verzii nájdeme technológiu ráfikov CR6, 3 západkový orech Ringle Super Bubba X, špice Sapim CX-Ray s počtom 24/24, vďaka čomu set kolies váži 1430 gramov. Pre viac info o BL46 Expert klikni tu


AR46 – All round predstavujú najekonomeckejšiu verziu so všetkými Reynolds technológiami. Nájdeme tu technológiou ráfikov CR3, Ringle SRX Road orech so 4 západkami, špicmi Sapim Sprint s počtom 24/24 a celkovou váhou 1604 gramov. Pre viac info o AR46 klikni tu

Reynolds kolesa 46 mm

Kolesá BL46 PRO, BL46 Expert a AR46 od Reynolds predstavujú nový benchmark na trhu univerzálnych karbónových kolies, ktorý vyniká vo všetkých oblastiach.

Nový rad 46 mm je stelesnením kolesa, ktoré dokáže skutočne všetko a bez kompromisov. Špičkový a pokrokový aerodynamický dizajn v úžasne ľahkom, no mimoriadne efektívnom a spoľahlivom novom rade nezanecháva žiadne pochybnosti o tom, že je najlepším riešením pre lepší cyklistický zážitok na ceste.


Jazdite lepšie, jazdite na kolesách Reynolds.

Nová Reynolds platforma bude už čoskoro dostupná v našom e-shope a kamennej predajni. 

Pre najčersvejšie novinky zostaňte s nami v kontakte prihlásením sa na odber newslettra.