Časovka na Bradlo 2023 - Memoriál Jána Noska - preteky pre každého cyklistu

Časovka na Bradlo 2023 - Memoriál Jána Noska - preteky pre každého cyklistu

  Kategórie: Kam vyraziť
 09.08.2023

PRO CYCLING prináša cyklo-komunite vždy niečo naviac a spolu so Slovenským cykloklubom a Chatou Bradlo vás opäť aj tento rok v septembri srdečne pozývajú na dlho očakávané cyklistické preteky v nádhernom prostredí slovenských kopaníc - Časovka na Bradlo 2023 - Memoriál Jána Noska.

Časovka je venovaná Jánovi Noskovi, vášnivému cyklistovi, členovi cyklistického klubu Bradlo Bike, ktorý v roku 2021 nešťastne zahynul na následky pádu z bicykla.

Časovka do vrchu pre jednotlivcov sa uskutoční 16. septembra 2023. Štartovať sa bude od námestia v Brezovej pod Bradlom k Mohyle M.R. Štefánika.

Tento rok rozširujeme kategórie aj o e-bike MTB pretekárov.

Zázemie a občerstvenie pre cyklistov, ale i návštevníkov pretekov bude vytvorené na Chate Bradlo, kde bude pripravený aj sprievodný program.


Súťažiť sa bude v troch kategóriách:

  1. cestná časovka: 4,4 km
  2. MTB časovka: 4,9 km
  3. e-bike MTB časovka: 4,9 km

Na všetkých trasách čaká na účastníkov prevýšenie 268 výškových metrov.

Casovka bradlo trasy 2023

Štartovať sa bude od 10:00 na Námestí gen. M. R. Štefánika, v Brezovej pod Bradlom, cieľ je naplánovaný na vrchu Bradlo (otoč pod Mohylou M.R. Štefánika).

Výkon jednotlivcov bude merať profesionálna časomiera. Štartovať sa bude jednotlivo, v minútových intervaloch (MTB a e-bike MTB kategória) a v pol minútových intervaloch (cestná kategória), aby sa predišlo zbytočným kolíziám. Ako prví si svoje sily zmerajú e-bike MTB pretekári, druhí budú MTB pretekári, následne príde rad na cestných pretekárov.

Každý účastník si odnesie registračný balíček, v cieli ho bude čakať občerstvenie v podobe teplého jedla a nápoja.
V poobedných hodinách (podľa počtu účastníkov) sa bude konať vyhodnotenie všetkých kategórií a pre účastníkov bude pripravená aj bohatá tombola.

Foto z trate casovka bradlo

Okrem hlavných pretekov si môžete vďaka členom cyklistického klubu Bradlo Bike prísť vyskúšať aj Výšlap po zjazdovke (100m), na ktorý sa budete môcť registrovať popri registrácií na preteky v ranných hodinách na námestí.

PRO CYCLING ako hlavný partner podujatia sa na všetkých srdečne teší a vidíme sa spoločne v sobotu 16.9.2022 na Bradle!

Propozície pretekov nájdete na stránke SCK.

REGISTROVAŤ SA NA PRETEKY JE MOŽNÉ UŽ DNES NA TOMTO ODKAZE

Tie najčerstvejšie info o chystaných akciách a novinkách dostanete prihlásením do newslettra, kliknutím na link. Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk.