NAY GRAN FONDO Bratislava

NAY GRAN FONDO Bratislava

  Kategórie: Kam vyraziť
 31.05.2022

Cestná cyklistika zažíva v posledných rokoch boom aj na Slovensku a stále viac cyklistov rôznych výkonnostných kategórií hľadá nové výzvy v podobe organizovaných pretekov.

My sme presvedčení o tom, že si Bratislava zaslúži ich širšiu ponuku, čo nás inšpirovalo už pred rokmi a tak PRO CYCLING ako jeden z hlavných organizátorov prišiel s ambíciou zrealizovať cyklomaratón NAY GRAN FONDO Bratislava. Nezáleží na tom, či si hobby alebo výkonnostný cyklista, všetci sa stretneme v dobrej atmosfére v jednom pelotóne.

Štartujeme 7.augusta 2022 spred obchodného centa BORY Mall v Bratislave – Lamači.

Cesta rohoznik malacky zdroj zahori skNová cesta na trase Rohožník - Malacky bude rýchla / foto zdroj www.zahori.sk

 

Čo je Gran Fondo?

Gran fondo je typ pretekov na cestných bicykloch na dlhé vzdialenosti. Svoj pôvod datuje do 70. rokov 20. storočia v Taliansku a v súčasnosti sa na takýchto podujatiach po celom svete zúčastnujú tisíce štartujúcich.

Talianske Gran fondos sú definované ako cyklistické podujatia s dĺžkou najmenej 120 kilometrov (75 míľ). Ide o individuálne cestné preteky s meraním času a s cenami pre najrýchlejších jazdcov v každej kategórii. Štarty sa uskutočňujú hromadne. Formát umožňuje účasť cyklistom a cyklistkám všetkých výkonnostných ale aj vekových úrovní.

Peloton gran fondo bratislava

 

Ako vzniklo Gran Fondo Bratislava?

Myšlienka Gran Fondo alebo aj cyklomaratónu na domácej pôde má už viac než dekádu. Prvé úvahy vznikli ešte v roku 2012. V roku 2013 sme mali jasnú predstavu o trati, ktorú sme si s viacerými členmi našeho cykloklubu prešli. Zorganizovať však preteky takýchto rozmerov nie je organizačne jednoduché a tiež je to aj finančne náročné. Myšlienka potrebovala dozrieť, museli sa stretnúť rovnako angažovaní ľudia a tak sa počas roku 2019 podarilo vytvoriť organizačný tím. Plány na premiérový štart v roku 2020 však skrížila pandémia.

Píše sa ale rok 2022 a NAY GRAN FONDO Bratislava sa stáva realitou a to vďaka neúnavnému nadšeniu organizátorov a podpore reklamných partnerov.

Pezinska baba cesta zdroj instagram PraveSlovenske skZákruty na Pezinskú babu sú malokarpatská klasika a nesmú na Gran Fonde chýbať / foto zdroj Instagram - PraveSlovenske

 

Čo Ťa čaká, ak sa zúčastníš NAY GRAN FONDO Bratislava?

Príď si vychutnať zážitok z jazdy v súťažnom pelotóne,  s atmosférou, akú cyklisti a cyklistky zažívajú na veľkých medzinárodných pretekoch.

Trať v dĺžke 130 km s celkovým prevýšením 1090 m bude pestrá. Povedie rovinatejšími cestami na západnej strane Malých Karpát ale aj kopcovitým terénom najkrajších miest Bratislavského kraja s troma horskými prémiami.

Hrad cerveny kamen zdroj slovakia comHrad Červený kameň bude jednou z horských prémií / foto zdroj www.slovensko.com

Pokiaľ sa na 130 km v sedle necítiš, ale chceš zažiť atmosféru NAY GRAN FONDO Bratislava, vyskúšaj si rovinatejší polmaratón Mediofondo v dĺžke 89 km a s prevýšením 415 m.

Nebudú chýbať sprievodné mechanické vozidlá, občerstvovacie stanice na trati, elektronická časomiera, atraktívny dojazd s fanúšikmi v cieli a sprievodný zábavno-športový program pre celú rodinu v priestoroch štartu a cieľa pri obchodnom centre Bory Mall.

Zakruta pezinska baba zdroj roadlife skPezinské zákruty / foto zdroj: www.roadlife.sk

 

Tvor s nami NAY GRAN FONDO Bratislava

PRO CYCLING sa snaží cyklo- komunite vždy priniesť niečo naviac. Prostredníctvom podpory nádejných domácich športovcov, klubov, rôznych podujatí a komunitných jázd sme sa snažili vždy niečo vrátiť späť do komunity. Veríme, že NAY GRAN FONDO Bratislava toho bude ďaľším dôkazom a spoločne tak vytvoríme základy pre v budúcnosti tradičné cyklistické podujatie.

Staň sa s nami súčasťou skvelej komunity a pridaj sa k nám do pelotónu! Uži si súťaženie v pohodovej a kamarátskej atmosfére. Energiu fanúšikov, ktorí Ťa prídu podporiť a vezmi so sebou aj rodinu, na ktorú čaká sprievodný program a množstvo sútaží pre deti.

Zúčastniť sa môžeš ako jednotlivec, alebo firemný či amatérsky tím.

 

Prihlás sa na NAY GRAN FONDO Bratislava 7.augusta 2022 - BORY Mall v Bratislave za zvýhodnené štartovné 50,-€ iba do 31.7.2022

Registráciu na preteky ako aj detailnejšie informácie nájdeš na webe www.granfondobratislava.sk

 

Nenechajte si ujsť novinky z našej dielne a sledujte všetky dôležité info prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.