Madshus - špičkové pretekárske technológie bežeckých lyží a doplnkov pre každého

Madshus - špičkové pretekárske technológie bežeckých lyží a doplnkov pre každého

  Kategórie: Predstavenie
 07.12.2022

Už viac ako 100 rokov sú blízko nórskeho Lillehammeru, v kolíske lyžovania, s vášňou a hrdosťou vyrábané lyže, ktoré píšu históriu.

Ako vznikla značka Madshus?

Madshus je najstaršia a jediná značka na svete, ktorá sa špecializuje iba na výrobu bežeckých lyží. Značka nesie meno jej zakladateľa Martina Madshusa, ktorý rozbehol výrobu bežiek v roku 1906 v dedine Vardal kúsok od Lillehammeru.

Madshus sa od počiatku sústredili na kvalitu a už prvé lyže boli vyrábané z najkvalitnejšieho dostupného dreva. Tie najlepšie stromy v prírode boli strarostivo vyberané a sekerou následne vyznačené značkou M. Neskôr bolo drevo nahradené, resp. dopĺňané novými modernými materiálmi.

Technika korculovania madshus

Storočie inovácií v bežeckom lyžovaní

V 70. rokoch sa továreň sťahuje do dnešného sídla v Biri, 20 km južne od Lillehammeru a začína s výrobou sklolaminátových lyží. V roku 1979 Madshus vyvíja „double-box“ koncept pre odolné a spoľahlivé sklolaminátové lyže.

Neskôr vznikajú technicky inovatívne lyže, napr. s cap konštrukciou, ktorá sa vyznačuje nižšou váhou a lepšími jazdnými vlastnosťami.
Na začiatku nového milénia zas nové klasické lyže s 3D konštrukciou ako aj nové závodné skate lyže s carvingovým vykrojením a 3D tvarovaným povrchom pre dokonalú reakciu lyží.

Ku 100. výročiu fungovania spoločnosti uvádza Madshus na trh bežecké topánky, ktoré dopĺňajú renomované lyže.

Madshus bezky a topanky na bezky

V roku 2010 Madshus ako prvý výrobca prestáva používať PVC pri výrobe svojich topánok. Pri výrobe lyží redefinuje inovácie novou nízkoprofilovou 3D konštrukciou klasických aj skate lyží.

Neskôr vznikajú topánky Super Nano, ako prvé topánky na svete s celokarbónovou podrážkou. Najprv pre skate a neskôr sa pridajú aj pre klasickú techniku.
Dnes prináša Madshus vynovenú kolekciu RED, ktorá predstavuje nielen lyže s novými materiálmi a tvarmi, ale aj exkluzívne topánky pre širokú škálu bežkárov.

Bezecke lyzovanie

Pretekárska DNA v krvi Madshusu

V roku 1928 Madshus vyhráva svoju prvú olympijskú medailu. Dodnes žiadny iný výrobca lyží nezberal vavríny v toľkých olympijských mestách.
Na Olympijských hrách v Nagane 1998 získava Madshus 4 zlaté, 4 strieborné a 1 bronzovú medailu. Z toho jednu striebornú a jednu bronzovú ako svoje prvé olympijské medaily vybojovala Kateřina Neumannová.

Na Olympijských hrách v Torine 2006 vyhrávajú kombinovane topánky a lyže Madshus 50 medailí.

Do inovácií sa počas histórie vždy zapájali aj športovci, dnes sú to napr. bývalí vrcholoví pretekári ako Thomas Alsgaard alebo Ole Einar Bjorndalen.
Aktuálne na lyžiach Madshus preteká napr. Krista Parmakoski (na obrázku nižšie), Astrid Slind, Anais Bescond, Benedikt Doll alebo Alexander Bessmertnykh.

Madshus Krista Parmakoski


Madshus – špičkové technológie pre každého

Madshus prináša špičkové pretekárske technológie širokej škále lyžiarov. Na vrchole ponuky stojí RED Category, rad produktov ponúkajúci nový štandard pre perfektný výkon. Všetky lyže, topánky, paličky a doplnky sú vyrábané v špičkovej kvalite ako pre pretekársky, tak aj rekreačný rad. Bezstarostné lyžovanie zaisťuje technológia Madshus Intelligrip® v podobe mohérového pásu.

Madshus bezky a topanky

Madshus sa snaží zdieľať vášeň, inšpiruje a umožňuje každému lyžiarovi vyniknúť vo výkone a každodenných lyžiarskych zážitkoch. A to vďaka nekonečnej snahe neustále vyvíjať najrýchlejšie a najspoľahlivejšie lyže na trhu.

Ponuku bežečkých lýží a topánok značky Madshus nájdete v eshope www.procycling.sk

Ak chcete dostávať hodnotné články a užitočné tipy medzi prvými, zostaňte s nami v kontakte prostredníctvom FacebookuInstagramu alebo prihlásením sa na odber newslettra, kliknutím na link.

Naviac, ak sa prihlásite na odber newslettra, dostanete zľavu na prvý nákup v našom e-shope www.procycling.sk. A to sa na Vianoce hodí. Vlastne - v priebehu celého roka.