iGPSport prináša dostupný cyklistický radar a gps počítač

iGPSport prináša dostupný cyklistický radar a gps počítač

  Kategórie: Recenzia
 26.10.2023

Na poli cyklistických GPS počítačov a príslušentva panuje v posledných rokoch pomerne ostrá konkurencia. K veľkým hráčom pribúdajú menšie značky, ktoré prinášajú pomerne slušné funkcie za veľmi príjemný peniaz. A presne takou je aj novinka v našej ponuke, spoločnosť IGPSport.

Dnes si posvietime na cyklo radar SR30 a necháme sa navigovať modelom navigácie BSC300. Obstoja tieto zariadenia za priaznivú cenovku aj v teréne? Aké sú ich výhody a nevýhody a pre koho sú určené, si povieme v nasledujúcich riadkoch.

IGPSport SR30 zadné svetlo s cyklo radarom

Varia radar od Garminu spôsobil svojho času revolúciu a niet divu, že konkurencia sa rýchlo chytila s podobnou alternatívou.

IGPSPORT SR30 cyklo radar bocna strana

IGPSport prichádza so svojou verziou tohto skvelého bezpečnostného prvku pod označením SR30. Ponúka 6 módov svietenia a samozrejme najdôležitejšiu vlastnosť – schopnosť detekovať približujúce sa autá za cyklistom. SR30 detekuje autá až do rýchlosti 120 km/h na vzdialenosť 150 m. Tieto údaje jednoducho premietne aj na displeji cyklo počítača.

Radar komunikuje prostredníctvom rozdhraní ANT+ a Bluetooth, je kompatibilný aj s GPS zariadeniami tretích strán. Viete ho použiť aj so smartfónom.
Ponúka solídnu výdrž až 25 hodín (iba pri použití radaru) a možno ho nabíjať cez USB-C. V balení dostanete dva nadstavce na sedlovku s klasickým aj aero tvarom a oceňujeme priloženú poistnú šnúrku.

IGPSport radar obsah balenia

Radar funguje spoľahlivo a s detekciou áut nemá problém. Samotné svetlo nezohľadňuje brzdenie bicykla, čo znamená, že pri prudkom brzdení svieti konštatne.
Čo by sme vyzdvihli je viditeľnosť svetla do strán, teda aj z bočnej strany bicykla.

IGPSport SR30 ponúka solídny pomer ceny a výkonu. Predstavuje užitočný bezpečnostný prvok, ktorý využije ako „gran fondo“ cyklista, tak aj „commuter“, ktorý sa na bicykli pohybuje v premávke.


Cyklistický GPS počítač iGPSport BSC300

iGPSport BSC300 je kompaktný gps cyklo počítač, ktorý v ponuke značky série BSC stojí na jej vrchole. Z celej rodiny BSC ponúka najprehľadnejšie mapy. Za daný peniaz je to naozaj zaujímavá ponuka.

Výzorovo očividne čerpá inšpiráciu s pätstovkovej rady Garminu. Prvotné nastavenie je jednoduché, stačí v sprievodnej aplikácií načítať QR kód a počítač je pripravený na jazdu doslova za pár sekúnd. V sprievodnej aplikácii tiež nastavujete obrazovky a zobrazenia hlavnej jednotky.

IGPSPORT BSC300

Dáta „zbiera“ veľmi spoľahlivo a ich zobrazenie na farebnom displeji je prehľadné, aj keď by mohol svietiť jasnejšie. Zariadenie nemá problém so spárovaním senzorov tretích strán a ani s elektrickými sadami radenia.

Zobrazenie máp je postačujúce. Nízka cena sa však prejavuje v presnosti GPS, najmä pri zmene a zobrazení nadmorskej výšky, v porovnaní s dual-band GNSS cyklo počítačmi konkurencie. Na bežnú navigáciu „v civilizácii“ však úplne postačuje.

Poteší výdrž batérie. Ovládanie tlačidlami a zobrazené dáta sú super intuitívne. Ako užívateľ nemáme problém s ovládaním ani v prípade, že si neprečítame manuál.

IGPSPORT BSC300 cyklopocitac nahlad
Zaujímavý je aj prístup k baleniu. V krabičke úplne ablentuje USB-C nabíjací kábel. Keďže ale ide o štandard, doma ich máte určite niekoľko kusov z iných zariadení. Čo nám ale chýba je predsunutý držiak, ktorý je možné dokúpiť samostatne. V balení sa nachádza len „štandardný“ držiak na gumenú objímku. Je ale variabilný a dá sa namontovať buď priamo na riadidlá alebo na dostatočne dlhý predstavec (od 80 mm a viac).

iGPSport BSC300 predstavuje kompaktný, schopný, užívateľsky prívetivý a cenovo dostupný cyklopočítač s tlačidlami. Vyzdvihujeme farebný displej, prehľadné mapy a jednoduché ovládanie. Ocení ho cyklista, ktorý požaduje zobrazovať a zbierať základné dáta a nepotrebuje sofistikované funkcie, ktoré nevyužije.

Vybrané produkty iGPSport nájdete v našej ponuke na www.procycling.sk