Online pilates pre cyklistov s Richom každú stredu

Online pilates pre cyklistov s Richom každú stredu

  Kategórie: Kam vyraziť
 06.05.2020

To, že zdravie je prvoradé, si verím v dnešnej dobe každý dostatočne uvedomuje. Pandémia vírusu covid-19 a s ňou súvisiace preventívne opatrenia každého z nás do istej miery obmedzujú, otvárajú nám však aj nové možnosti.




Naše pravidelné štvrtkové Social rides sú v tejto sezóne ohrozené, prinesieme vám viacero noviniek.

Jednou z takýchto noviniek je aj spolupráca s našim ambasádorom Richom Melegom. Vďaka Richovi budete mať možnosť pravidelne cvičiť pilates pod odborným dohľadom, no zároveň v bezpečí a pohodlí domova online.

Lekcie sa budú konať každú stredu medzi 17:00 – 18:00 hod a budú špeciálne zamerané na cyklistov.

 


Prečo pilates pre cyklistu?

 

Pilatesove cviky aktivizujú hlboký (stabilizačný) svalový systém, čím odstraňujú svalovú nerovnováhu, zmierňujú bolesti chrbtice a kĺbov a kladú dôraz na správne držanie tela.  Táto metóda koordinuje dýchanie s pohybmi, zlepšuje rovnováhu a flexibilitu, spevňuje oslabené a zároveň naťahuje skrátené svaly, zlepšuje kondíciu, ukľudní myseľ a tým samozrejme zmierňuje stres.

Špeciálne pre aktívnych cyklistov budú cvičenia zamerané na mobilitu chrbtice, stabilitu a silu panvového dna a core- korzet vnútorných brušných svalových skupín. Venovať sa budeme kompenzácii po cyklistických tréningoch.

Pri cyklistike je totiž telo namáhané nerovnomerne. Práve pilates dokáže prinavrátiť organizmu potrenú rovnováhu, zameraním sa na tie správne kompenzačné cviky.

 


Online pilates s Richom

 

Richo je cyklistický ultramaratónec, ktorý vie dať svojmu telu riadne zabrať.

Na pilates sa dal podľa jeho slov preto: „aby som pomohol komukoľvek s problémom boľavého chrbta, chrbtice.

Pilates si musí najskôr každý vyskúšať a zažiť, aby vedel povedať, či áno alebo nie. Momentálne rozbieham live online lekcie cez aplikáciu zoom, ktorá bude následne odrazovým mostíkom k štúdiu pilates.

Som čerstvý absolvent Akadémie Elixír v Prahe, ktorá učí klasickému pilates. Mám za sebou je 15 rokov trénovania v indoor cycling spinning a 5 rokov masérstva.

Takže už nie len masáže, ale aj vedením pilates lekcií Vám viem všetkým pomôcť a poradiť k komfortnejšiemu spôsobu života.“


Celá výučba prebieha prostredníctvom aplikácie ZOOM.



Jednorazová lekcia stojí 3,-€, zvýhodnená permanentka na 12 lekcií 25,-€. 

Prvá lekcia je zadarmo a bude sa konať už 13. mája 2020 (vždy v stredy medzi 17:00 – 18:00 hod)

Pre viac info sledujte sekciu eventov na facebookovej stránke PRO CYCLING alebo priamo stránku Richo pilates: https://www.facebook.com/richo.pilates/

 

 

Detaily a prípadné otázky môžete konzultovať priamo s Richom a to prostredníctvom:

Email: richo.spinn@gmail.com

Instagram: richo.ultra 

Facebook: Richard Richo Meleg

Mobil: +421 910 900 876