Test - Wahoo Kickr Core - ideálny nástroj na zimné indoor tréningy

Test - Wahoo Kickr Core - ideálny nástroj na zimné indoor tréningy

  Kategórie: Recenzia
 14.10.2019

Kladiete si otázku, ako zostať vo forme, alebo dokonca zlepšiť svoj výkon aj cez zimu? Máte radi cyklistiku, ale neláka vás bicyklovať v teplotách pod bodom mrazu? Chcete športovať v bezpečí u vás doma bez toho, aby ste hlukom obmedzovali ostatných?


Potom pre vás máme skvelý tip v podobe cyklistických trenažérov Wahoo. 



Značka Wahoo sa okrem GPS zariadení a športových senzorov vo veľkej miere venuje práve výrobe cyklistických indoor trenažérov. A že sa vypracovala medzi špičku vo svojom obore, vám priblížime prostredníctvom recenzie trenažéra Wahoo Kickr Core.

 

 

Základné parametre

 

Wahoo Kickr Core je prostredným modelom v ponuke trenažérov značky Wahoo. Podobný vlajkovej lodi, trenažéru Kickr Smart, ktorý disponuje objemnejším zotrvačníkom.

Kickr Core sa vyznačuje robustnou a stabilnou konštrukciou. Jeho srdce tvorí pomerne veľká, až 5,4 kg vážiaca voľnobežka s maximálnym odporom 1800 Wattov. A to je dostatočne aj pre naozaj dobrého amatérskeho športovca.

Celý trenažér váži niečo cez 18 kíl, v kombinácií s oceľovými nohami ponúka vysokú mieru stability, ktorá unesie jazdca vážiaceho až do 113 kg.


Bicykel sa na trenažér uchytáva napriamo, teda na svojom bicykli demontujete zadné koleso a nahodíte na trenažér. Pri modeli Kickr Core si musíte prikúpiť extra kazetu, ktorá nie je súčasťou balenia.

V balení sa však nachádza množstvo adaptérov pre rôzne typy osiek. Do trenažéra prichytíte prakticky akýkoľvek typ bicykla s priemerom kolies od 24 až po 29 palcov (pri menších kolesách ako 26" je nutné použiť podložku).

 

 

Montáž a príprava na prvú jazdu

 

Po vybalení z krabice stačí priskrutkovať nohy, nahodiť kazetu a zapojiť priložený adaptér do elektrickej siete. Wahoo prezentuje svoje produkty ako mimoriadne jednoduché na montáž, resp. na úvodné nastavenie, o čom sme sa v prípade GPS zariadení už mohli presvedčiť.

V prípade Kickr Core to nie je inak. Stačí ho zapnúť a zariadenie sa automaticky páruje cez rozhranie ANT+ a Bluetooth.

 

 

Kompatibilita s aplikáciami Wahoo a tretích strán

 

Pri spojený s Wahoo Elemnt GPS zariadením si stačí vyhľadať trenažér a pustiť sa do tréningu.

Wahoo Kickr Core nemá problém s párovaním akýchkoľvek tréningových aplikácií tretích strán ako napríklad Zwift či TrainerRoad.



Keďže Wahoo je americká firma, s Apple produktami ako napr. Macbook či Apple TV je párovanie úplne bezproblémové.

V prípade Windowsu stačí použiť ANT+ USB Stick, pri Androide sa uistite, že na mobile máte povolenú polohu.

Následne sa stačí venovať samotnej jazde.

 

 

Jazda na Wahoo Kickr Core

 

Samotná jazda je plynulá, takmer totožná s tou vonku. A tichá.

Naozaj tichá.

Jediný zvuk, ktorý počas jazdy počuť je klikanie radenia a pohyb reťaze z pastorka na pastorok pri zmene prevodu. To istotne ocenia vaši susedia z paneláku, prípadne manželka, ktorá s vami v tej istej izbe môže pozerať televízor, alebo čítať váš tréningový plán.

 

 

Wahoo Climb a Headwind – jazda takmer ako vonku.

 

My sme testovali trenažér s aplikáciou Zwift a Wahoo príslušenstvom Climb a Headwind.

Wahoo trenažéry otestovali aj tí najpovolanejší: Michal Kolář (bývalý profi pretekár tímu Bora Hansgrohe, enduro jazdec) a Andi Cully (majster Slovenska v časovke)


Wahoo KICKR CLIMB indoor simulátor stúpania je kompatibilný iba s Wahoo KICKR trenažérmi a po spárovaní poskytne jazdcovi fyzické zmeny reflektujúce stúpanie do kopcov na bicykli. Stúpanie simuluje až do 20% a klesanie do 10% (kúpite ho tu).

Wahoo KICKR HEADWIND je prvý inteligentný fén dizajnovaný špeciálne pre cyklistov. Smer prúdenie vzduchu verne odráža jazdu cyklistu počas jazdy, prípadne ochladzuje. Umožňuje tiež nastavenia ideálneho toku vzduchu vďaka 4 úrovniam až do rýchlosti simulujúcej jazdu v 48 km/h (kúpite ho tu). 

 

Toto kombo prináša neuveriteľne autentický zážitok z jazdy. Prúd vzduchu, ktorý fúka presne na vás pri rýchlej jazde, prípadne vie ochladzovať. Horské prémie na naklonenom bicykli. Odpor pri šliapaní totožný s reálnou jazdou.

Spolu s ostatnými pretekármi vo virtuálnom priestore ste našli skvelý program na dlhé zimné večery, prípadne výborný interaktívny prostriedok ako splniť váš tréningový plán.

 

 

Kickr Core je dobrá voľba!

 

Wahoo Kickr Core je výborný direct drive indoor trenažér. Stabilný, jednoduchý na nastavenie, kompatibilný s množstvom aplikácii tretích strán a neuveriteľne tichý.

Ak sa chystáte stráviť zimu serióznym indoor tréningom, alebo sa len chcete udržať vo forme, Wahoo Kickr Core je skvelá voľba, ktorá nezruinuje vašu peňaženku.

Navyše s ostatnými komponentami od Wahoo si viete vytvoriť bezpečné virtuálne prostredie v pohodlí domova, ktoré je takmer totožné s tou najlepšou jazdou vonku. 

 


Wahoo trenažéry a príslušenstvo kúpite po kliknutí na tento odkaz. Položky skladom máte doma do 3 dní, v prípade položiek na dopyt do 10 dní.